Kaše jako celoroční snídaně
Kdo z vás si udělá kaši v jakémkoli ročním období? Proč je to dobrý nápad se dozvíte v článku.
Jaro
Jaro je ideální čas nahradit různé detoxikační trendy výživnou a chutnou snídaní v podobě instantní ovesné kaše, například s příchutí 02 Berries s vanilkou, kterou můžeme doplnit sezónním ovocem, jako jsou jahody, rybíz, angrešt či rebarbora. Toto ovoce ji krásně doplní a dodají svěžest.
Léto
V horkých dnech často nemáme velký hlad, přesto je důležité myslet na dostatečný příjem jídla. Kaše se v létě hodí jako rychlá svačina na cestách, ale i jako ideální snídaně, pokud si chceme dopřát pomalý začátek dne. Navíc si ji můžeme připravit už večer a uložit přes noc do lednice a ráno nás pak čeká osvěžující snídaně či svačina.
Podzim
Podzim je obdobím, kdy můžeme zkoušet nové věci, a to zejména v oblasti pečení. Naše tělo se připravuje na chladnější období, a proto přirozeně roste chuť na vydatnější jídla. Ovesné kaše můžeme využít i jako základ do receptů, například na mugcaky, MG ovesné cookies nebo vafle, kde částečně nahradí mouku.
V kombinaci s typickým podzimním kořením, jako je skořice nebo muškátový oříšek, a se sezónním ovocem (jablky či hruškami) a vlašskými ořechy vznikne skvělá podzimní snídaně.
Zima
V zimě tělo přirozeně vyžaduje teplá a výživná jídla. Toto roční období si přímo žádá teplou snídani, protože tělo vydává více energie na udržení tělesné teploty. Je proto důležité nezapomínat na snídani a dopřávat si výživné snídaně či svačiny. Skvělou volbou je v zimě MG Instantní ovesná kaše 05 Banana bread, která vás svou chutí navodí příjemnou vánoční atmosféru.